No Comments

Tiny House ”shtepi e vogel levizese”

Zgjohuni në mëngjes me tingujt e shpendëve që vijnë nga jashtë. Hapi juaj i parë është të dilni në natyrë dhe të jetoni në harmoni me të.
Sapo dëgjuat ëndrrën e pothuajse të të gjithëve që jetojnë në qytete të mëdha. Në qytetet e mëdha që kemi krijuar me duart tona dhe qe po mbytemi me materiale artificiale si betoni, çeliku, qelqi, dhe kjo prirje duket shumë e vështirë për tu shndërruar. Një tendencë në rritje në vende të tilla si Amerika dhe Britania, të cilat e përjetuan këtë situatë shumë vite para nesh, na tërheq vëmendjen: Tiny House Movement, ka kuptimin e nje shtëpize te vogel lëvizese te cilat u shfaqën në vitet 1970 si një thirrje për këtë rritje të konkretizimit dhe ekonominë e konsumit që arriti nivele të frikshme (nuk është për t’u habitur që do të jetë më pak se 68 breza). Tiny House u popullarizuan në fillim të viteve 2000 nga legjenda e subjektit, Jay Shafer dhe Dee Williams.

Sot, me dhjetëra mijëra prodhues dhe qindra mijëra banorë, Tiny House është bërë një industri dhe treg i madh. Sot, Tiny House Movement është një produkt që tërheq për shije të ndryshme me karakteristika nga më luksozet deri tek më të thjeshtat.

Le të hedhim një vështrim në karakteristikat e përgjithshme dhe preferencat e përdorimit të këtyre Tiny House Movement të lezetshme:
Karakteristika më e madhe e këtyre Tiny House Movement, që zakonisht ndryshojnë midis 4 – 8 metra. Në këtë mënyrë, nuk është më ëndërr ta kaloni vitin e ardhshëm në një qytet të lezetshëm që keni parashikuar, pa u lidhur me një vend dhe me shtëpinë tuaj.

Karakteristika që dallon Tiny House nga strukturat e tjera të lëvizshme është se ajo u siguron përdoruesve të saj komoditetin si në shtëpi. Në krahasim me karvanët dhe tendat, Tiny House dallohen me strukturat dhe pajisjet e tyre të fuqishme. Për shembull, në një Tiny House, lavamani i kuzhinës, tualeti dhe krevati janë në të njëjtën cilësi dhe peshë siç I përdorni në shtëpinë tuaj. Për më tepër, nëse dëshironi, Tiny House gjithashtu përfshin elemente komoditeti si kondicioner, furrë dhe lavastovilje. Ideale për ata që thonë se nuk mund të komprometoj komoditetin tim edhe nëse jam në zemrën e natyrës.

Megjithëse Tiny House në shikim të parë perceptohen si një automjet që do të përdoret në verë por ato janë të përshtatshme për t’u përdorur dhe në dimër me pajisjet e tyre të forta të izolimit dhe ajrit të kondicionuar. Në verë, ju mund të jetoni në mënyrën më të këndshme me shtëpinë tuaj të vogël, të cilën do ta gjeni në një qytet veror dhe në dimër ju mund ta parkoni shtëpinë tuaj në një zonë të pyllëzuar. Në këtë mënyrë, ju mund të shijoni kafen në shtëpinë tuaj pyjore me një udhëtim dy orë me makinë të premten në mbrëmje.
Pronarët e shtëpive të vogla mund të parkojnë shtëpitë e tyre në mënyrë të sigurt në të gjitha objektet. Ndërsa nevojat e infrastrukturës ofrohen në këto objekte, të cilat zakonisht gjenden në zona të gjelbërta. Pronarët e Tiny House gjithashtu mund të takohen dhe të ndajnë me të tjerët që ndajnë një mënyrë jetese të ngjashme. Si Tiny House, ne vazhdojmë përpjekjet tona për të sjellë shembuj të bukur të këtyre lehtësive në vendin tonë.

Kultura e Tiny House mund të shihet gjithashtu si një alternative shumë e mirë për ata që duan të shpëtojnë fëmijët e tyre nga të qenit fëmijë apartamentesh. Ju mund të jetoni një jetë të gjelbër në Tiny House duke kursyer veten dhe fëmijët tuaj nga tabletët, telefonat, televizorët etj. (Të paktën gjatë fundjavave).
Një gjë për t’u marrë parasysh kur bleni Tiny House është infrastruktura në vendin ku do të poziciononi shtëpinë tuaj. Në varësi të rrjetit të përgjithshëm të energjisë elektrike dhe ujit të qytetit përdorimi i tyre është i zakonshëm, por ekziston gjithashtu një veçori e vetë-mjaftueshmërisë në varësi të paketës harduerike që ju zgjidhni në Tiny House. Nga sigurimi i nevojës ditore për energji me panele diellore te makineritë që prodhojnë plehra nga mbeturinat e tualetit nuk ka asnjë kufizim në teknologji.

Duket se kjo prirje e këndshme do të përhapet me shpejtësi në vendin tonë, ku adhuruesit e natyrës janë të zakonshëm. Me teknologjitë e saj të reja dhe mundësitë e prodhimit, Tiny Houses arrijnë t’u ofrojnë rehati në natyrë përdoruesve të tij.

Mooble House ka zënë vendin e saj në kulturën Tiny House si anëtari i fundit i këtij trendi të këndshëm. E rehatshme dhe e qëndrueshme ndaj të gjitha kushteve me teknologjinë e saj të prodhimit dhe pajisjet e pasura, Mooble House premton momente dhe kujtime të paharrueshme për udhëtarët dhe familjet me fëmijë.

Thjesht vendosni se ku dhe si dëshironi të përdorni Tiny House dhe ne do të kujdesemi për pjesën tjetër.

Comments (0)